Ubuntu Community Hub - Νέο εγχείρημα
Σαβ 28 Οκτ 2017

Ένα νέο εγχείρημα ξεκίνησε σε μια προσπάθεια της Canonical να κάνει λίγο πιο δυναμικό το Community Site, το οποίο μέχρι τώρα ήταν μια στατική σελίδα σαν αυτή που βλέπετε στη παραπάνω εικόνα.
Η πρόταση ήρθε από τον Allan Pope (aka Popey) και υλοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες. Το νέο site είναι πλέον ένα δυναμικό site/Forum στο οποίο μπορούν να συμμετάσχουν χρήστες, developers, υπάλληλοι της Canonical ...κλπ.
Το νέο Community Hub δεν διατίθεται για τεχνική υποστήριξη. Για τεχνική υποστήριξη μπορεί κάποιος να επισκευτεί είτε το AskUbuntu, είτε το Ubuntu Forums, είτε το IRC.
Βλέπετε η διεθνής κοινότητα του Ubuntu διαχωρίζει ρητά τη χρήση του κάθε καναλιού επικοινωνίας. Για παράδειγμα, το Facebook ή άλλα Social Media δεν προτείνονται για τεχνική υποστήριξη και όποια δημοσίευση αφορά τεχνική υποστήριξη την προωθούν στο Ubuntu Forums ή στο AskUbuntu.
Η ελληνική κοινότητα Ubuntu έχει αφήσει τα πράγματα λίγο πιο χαλαρά σε αυτό το θέμα, και αυτός είναι ένας από τους λόγους που το Forum έχει ερημώσει. Εν αντιθέσει με το Ubuntu Forums το οποίο συνεχίζει να κρατά τα ποσοστά χρήσης σε υψηλά επίπεδα.

Σας θυμίζει κάτι;

Όσοι/ες είχαν ασχοληθεί με τα κανάλια επικονωνίας που διέθετε η διεθνής κοινότητα του Ubuntu, θα θυμούνται το discourse. Η διεύθυνση ήταν discourse.ubuntu.com και είχε υλοποιηθεί από τον Jorge Castro (τότε υπάλληλο της Canonical).
Στο discourse συμμετείχαν και Developers, αλλά και ο ίδιος ο Mark Shuttleworth υπό το γνωστό sabdfl username.
Κάποια στιγμή, χωρίς συγκερκριμένο λόγο και αιτία, το site αφέθηκε στο να συντηρείται μόνο του. Έφτασε να γίνει η χαρά των Trolls και των Spammers, μέχρι που αποφάσισαν να το κλείσουν. Για όσους/ες θυμούνται, η πλατφόρμα είναι η ίδια με του τωρινού community hub. Δηλαδή, εκείνη του Discourse. Ας επλίσουμε ότι δεν θα έχει την ίδια κατάληξη και το νέο εγχείρημα.

Το νέο site μπορεί να επισκευτεί κάποιος στον παρακάτω σύνδεσμο: https://community.ubuntu.com


Until next time ... Thanks for reading!