Ubuntu 18.04 Unity7 Remix ISO image
Σαβ 18 Νοε 2017



Το Ubuntu 18.04 LTS Unity7 Remix συνεχίζει την ανάπτυξη του. Σε προηγούμενη δημοσίευση είχαμε δει πως η κοινότητα ανέλαβε να συνεχίσει την ανάπτυξη του Unity7, όταν η Canonical αποφάσισε να πάρει το "δρόμο του GNOME".
Αυτή τη στιγμή η πρώτη εικόνα ISO είναι διαθέσιμη ώστε κάποιος να δοκιμάσει αυτό το Remix. Βασίζεται στην υπό-ανάπτυξη έκδοση, γι' αυτή τη περίοδο 18.04 LTS, και έρχεται με το γραφικό περιβάλλον Unity 7. Δεν περιέχει το GNOME, ενώ ως Display Manager επιλέγει τον κλασσικό LightDM, αντί του GDM3. Για την ώρα δεν υπάρχει υποστήριξη Wayland, λόγω του LightDM. Επίσης δεν υπάρχει υποστήριξη για συστήματα UEFI καθώς έχει χτιστεί με βάση το Minimal ISO.
Υπάρχουν σκέψεις ώστε οι επόμενες εικόνες ISO να έχουν ως βάση την εικόνα Ubuntu Server η οποία διαθέτει υποστήριξη και για UEFI.
Η ομάδα ανάπτυξης στο Launchpad έχει δημιουργήσει ήδη το πρώτο PPA για τη συντήρηση εφαρμογών, βιβλιοθηκών και λοιπών στοιχείων για το Unity7.
Μπορείτε να κάνετε λήψη του ISO και να το δοκιμάσετε από εδώ.

Ubuntu Unity Remix και Official Flavor

Η πρόταση για Official Flavor φαίνεται πως έχει βρει ήδη υποστηρικτές. Μάλιστα σε αυτούς συγκαταλέγονται υπάλληλοι της Canonical καθώς και οι Martin Wimpress (Ubuntu MATE) και Will Cooke (Ubuntu Desktop Manager).
Κάθε Official Flavor όμως πρέπει να ξεκινήσει από κάπου. Και ναι, το να έχει υποστηρικτές όπως ο Cooke είναι κάτι το θετικό, αλλά δεν σημαίνει τίποτα για το αν θα πάρει έγκριση ή όχι. Κάθε remix του Ubuntu που θέλει να αποκτήσει την επίσημη υποστήριξη της Canonical πρέπει να περάσει από τη διαδικασία έγκρισης και να πληροί κάποιες προϋποθέσεις.
Για τώρα, είναι απλά άλλο ένα Remix του Ubuntu με το γραφικό περιβάλλον Unity 7 ως το προεπιλεγμένο.


Until next time ... Thanks for reading!